Praktijk De Groene Hand

voor natuurgerichte therapie

Ayurveda

Ayurveda is, naast de reguliere geneeskunde, de enige geneeswijze die door de WHO (Engelse afkorting voor: Wereld Gezondheids Organisatie) volledig wordt erkend.

Om met een Ayurvedische behandeling te kunnen beginnen, moet eerst, door middel van een intakegesprek, worden bepaald wat voor type u bent (vata, pitta, kapha of een mengvorm hiervan) en wat uw klachten zijn. Aan de hand hiervan wordt de kuur persoonlijk op u afgestemd.

Ayurvedische kruidenremedie

Zeer veel aandoeningen zijn met Ayurvedische kruiden te behandelen. Essentieel bij deze behandeling is het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen teneinde het immuunsysteem te beschermen en de lichamelijke en mentale energie te versterken. Door de natuurlijke zuiveringsprocessen van het lichaam te bevorderen, wordt het afweersysteem versterkt en wordt het lichaam in staat gesteld de verstoringen zelf op te heffen. Dit gebeurt door middel van speciale kruiden en preparaten.

Ayurvedische massage 

De kruidenoliën werken op directe wijze in op de huid, vetweefsel, bindweefsel, spierweefsel en bloed. Omdat de oliën na enige tijd in het bloed terecht komen werken ze in op alle organen van het lichaam. Deze vorm van therapie werkt heel goed voor tal van chronische aandoeningen en een verstoorde stofwisseling.