Praktijk De Groene Hand

voor natuurgerichte therapie

Reiki / Magnetiseren

Even voor de duidelijkheid: ik kan magnetiseren, maar ik maak veel liever gebruik van een verbeterde versie hiervan: Reiki.

Reiki is het Japanse woord voor "universele levensenergie".

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de genezende levensenergie, die we allemaal in ons hebben, wordt doorgegeven via de handen van de therapeut naar het lichaam van de cliënt. Dit gebeurt door zachte aanraking van het lichaam of het houden van de handen boven het lichaam.

Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar en op dat moment kan het lichaam aan het herstel beginnen en worden blokkades in de energiekanalen (meridianen) opgeheven. 

Tevens hebben deze meridianen 7 belangrijke knooppunten in het lichaam, chakra's (energiecentra) genaamd. Elk chakra heeft zijn specifieke eigenschappen en heeft zijn verwantschap met organen, lichaamsfuncties en emoties. Het behandelen van de chakra's is één van de behandelwijzen binnen het Reiki-systeem.                                                                       Bijvoorbeeld onzekerheid of spanning kan letterlijk zorgen voor een krop in je keel, hetgeen leidt tot een blokkade in je keelchakra.

Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en is nooit schadelijk.

Het helpt op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Soms verergeren de klachten tijdelijk door de toepassing van een Reiki behandeling (net als bij homeopathie). Dit komt door het ontvangen van een hele hoop energie en wil juist zeggen dat de energie goed ontvangen is en zijn werk doet. Het kan zijn dat je direct resultaat merkt of pas na enkele dagen of na meerdere behandelingen.